CARRIER

Carrier is wereldwijd marktleider op het gebied van hightech airconditioning, verwarming en koelsystemen voor zakelijk gebruik.

Kenmerkend voor de nieuwe AquaSnap met Greenspeed® Intelligence technologie zijn de verbeterde scrollcompressoren, welke zijn ontworpen voor een beter vollastrendement bij het werkpunt van een luchtgekoelde koelmachine. Bovendien maakt de AquaSnap met Greenspeed® Intelligence technologie gebruik van zeer efficiënte toerengeregelde condensorventilatoren, die dankzij een ideale ventilatoraansturing voor een optimale luchtstroom in de condensor zorgen, waardoor een hoger rendement wordt verkregen in deellastcondities. Hiermee kan de 30RBP een seizoensgebonden energie-efficiëntie  (ESEER) tot 4.3 behalen.

De AquaSnap met Greenspeed® Intelligence technologie gebruikt ook nieuwe software die speciaal ontwikkeld is om het gebruik van de compressoren, ventilatoren en circuits te optimaliseren. Die nieuwe software berekent voortdurend de meest efficiënte ventilatorsnelheid en het meest efficiënte waterdebiet op basis van de belastings- en omgevingscondities en stelt die, in functie van die condities, nauwkeurig in door permanente feedback en bijsturing.

“De 30RBP met Greenspeed® Intelligence technologie is een uitstekende uitbreiding van de AquaSnap serie,” zegt Didier Genois, engineering en marketing director, HVAC Europe. “We hebben verschillende nieuwe technologieën samengebracht waardoor de unit op een intelligentere en meer efficiënte manier kan werken.” De nieuwe unit is bovendien ontwikkeld in lijn met de bestaande producten waardoor de serviceteams reeds vertrouwd zijn met dit platform.”