Groente- en fruitkoelingen

Nederland is een grote speler in de productie en export van groenten en fruit. Goede fruit- en groentekoeling is erg belangrijk voor maximaal kwaliteitsbehoud. Iedere koelcel of vriescel wordt door D.I. Koeltechniek op maat samengesteld en geplaatst.

Bij het bewaren van groenten en fruit komen meer zaken kijken dan bij de opslag van andere voedingsmiddelen. Wanneer groenten en fruit gekoeld wordt, zijn er meerdere punten rekening om rekening mee te houden:

  • Koeling van verschillende soorten in verschillende temperatuurzones
  • Afdekken tegen uitdroging
  • Ethyleengevoeligheid van verschillende groenten- en fruitsoorten
  • Luchtvochtigheid moet goed zijn

Hierbij moeten we ons bedenken dat we sommige fruitsoorten snel willen afkoelen bijvoorbeeld met een precoolwand. En andere soorten daar juist niet tegen kunnen en geleidelijk afgekoeld worden. Dit onderscheid vereist productkennis. En deze kennis is ook onontbeerlijk bij de keuze, het ontwerp en de implementatie van de juiste techniek voor de fruitopslag en fruitkoeling.

Binnen de groenten en fruit is het belangrijk rekening te houden met de verschillende soorten. Elke soort gedijt het best in zijn eigen temperatuurzone. Wanneer hiermee geen rekening wordt gehouden gaat dit zeer zeker ten koste van de kwaliteit en zullen sommige producten niet meer voor de verkoop geschikt zijn.

Maak een afspraak

1 + 4 = ?