LG brengt nieuwe waarde in elke toepassing

Zorgoplossingen COVID-19 benadrukt belang van HVAC in de zorgsector.

Elk type gebouw heeft zijn eigen eisen op het gebied van comfort en energieverbruik. Zorginstellingen stellen echter unieke eisen aan de installatie van HVAC-systemen. Ziekenhuisbeheerders moeten niet alleen nadenken over hoe ze hun patiënten en personeel comfort kunnen bieden, ze moeten ook rekening houden met het behoud van veilige en hygiënische omstandigheden in een brede waaier van zorgomgevingen. Sinds de uitbraak van de COVID-19-pandemie is de goede bescherming van patiënten en personeel een nog grotere prioriteit geworden. Gelijktijdige klimaat- en luchtstroomregeling is cruciaal voor de gezondheid van zowel patiënten als personeel. Maar hoe kan een HVAC-systeem aan alle unieke behoeften van een ziekenhuis voldoen en tegelijkertijd de extra risico’s van een wereldwijde pandemie beperken? LG’s HVAC-oplossingen bieden de innovatie en functionaliteiten die elke zorginstelling nodig heeft.

Geavanceerde ontwerpen verbeteren het comfort, verhogen de efficiëntie en creëren een gezondere omgeving.

Het ontwerp is de kern

Een ziekenhuis stelt een aantal basiseisen aan HVAC-systemen, zoals energiezuinigheid en esthetische aantrekkelijkheid. In een ziekenhuis zijn er daarnaast nog extra uitdagingen, zoals hygiëne, de zorgomgeving en gezondheidsrisico’s. Deze aanvullende eisen kunnen collectief worden beschouwd als zorgbehoeften. Niet alleen maken deze zorgbehoeften de ontwerpprocessen ingewikkelder, ze verhogen ook de initiële investeringen en onderhoudskosten van een HVAC-systeem. Bij het ontwerpen van een HVAC-systeem met zorgbehoeften, moeten beheerders en ontwikkelaars bovendien focussen op een grondige luchtzuivering en ventilatie, waarbij luchtbesmetting tussen verschillende zorgruimten moet worden vermeden. Naast al deze factoren is ook een betrouwbare 24-uurs werking belangrijk.

De LG DX ERV-oplossing met MERV13-kwaliteitsfiltratie garandeert verse lucht in grote ruimtes.

Implementatie van luchtzuivering en ventilatie

De HVAC-oplossingen van LG zijn specifiek ontworpen om te voldoen aan de unieke eisen van klanten. Dit geldt ook voor zorginstellingen. De binnendelen zijn bijvoorbeeld uitgerust met een 4-fase filtratie voor luchtzuivering, om comfort en een gezond binnenklimaat te garanderen. Het externe luchtzuiveringspaneel bevat bovendien een PM1,0-sensor en een slimme indicator, evenals een voorfilter voor het verwijderen van grotere fijnstofdeeltjes. Alle componenten zijn eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Ook kan de luchtkwaliteit in elke ruimte op afstand worden gemonitord.

LG Energy Recovery Ventilation (ERV) systemen zorgen op hun beurt voor een snelle ventilatie in de hele faciliteit. Ze verminderen ook het energieverbruik door warmteterugwinning en zorgen voor extra luchtfiltratie. De LG DX ERV-oplossing heeft een ventilatiebereik van 500-1.000CMH en MERV13-kwaliteitsfiltratie, die ten minste 90% van de PM2,5 uit de lucht filteren. Zo kan deze oplossing de toevoer van verse lucht garanderen in grote ruimtes en in installaties met complexe structuren. Tot slot kan de ingebouwde CO2-detectie met automatische snelheidsregeling van de ventilator een veilige omgeving waarborgen voor zowel personeel als patiënt.


Luchtstroomregeling is de sleutel tot het behoud van de juiste luchtdruk en dus een gezond binnenklimaat.

Betrouwbare werking en een uitgebreide luchtstroomregeling

Een storing of uitval van een HVAC-systeem kan grote gevolgen hebben, zeker in een zorginstelling. Een betrouwbare 24-uurs werking is dus een must. Daarom stelt de implementatie van een LG LATS REVIT 3D HVAC-ontwerpoplossing systeemontwerpers in staat systemen nauwkeurig te ontwerpen en zo de betrouwbaarheid van het systeem te garanderen. Dit kan in combinatie met toepassingen zoals LG LATS HVAC. Ontwerpers kunnen ook conflicten bij BIM-systemen binnen faciliteiten vermijden en automatisch systeemfouten controleren. Fouten in de werking van het systeem kunnen dus proactief aangepakt worden.
Naast 24-uurs werking is ook de back-upfunctie een cruciaal element van een betrouwbaar systeem. De LG Multi V 5 VRF garandeert de werking van de back-upcompressor in noodgevallen. De configuratie van het binnendeel maakt het mogelijk om alle units draaiende te houden, zelfs wanneer één unit onbruikbaar wordt. Ook LG Inverter Scroll Chiller-oplossingen bieden een geïntegreerde back-up werking voor onderhoud of systeemnoodgevallen. Het juiste systeemontwerp in combinatie met de ondersteuning van LG maken zo een betrouwbare en efficiënte werking mogelijk.

Wanneer het gaat om luchtstroomregeling is het van cruciaal belang dat positieve en negatieve luchtdrukken op de juiste manier over faciliteiten worden verdeeld. Zo kan de verspreiding van besmettelijke ziekten voorkomen worden en kunnen zorginstellingen een hygiënische omgeving verzekeren in gespecialiseerde ruimtes zoals ICU’s en operatiekamers. De AHU-systemen die met LG ERV-systemen zijn geïmplementeerd, regelen niet alleen de temperatuur en de luchtvochtigheid, maar zorgen ook voor een nauwkeurige luchtstroomregeling. Positieve en negatieve luchtdrukken kunnen zo worden gebalanceerd om te voldoen aan de eisen van de strenge regelgeving. Verontreinigde lucht wordt bovendien geweerd uit gevoelige gebieden door middel van een krachtige af
zuiging. Tot slot maakt de LG CFD analyse uitgebreide luchtstroom controle in een faciliteit gemakkelijker, kostenefficiënter en effectiever.

Uitgebreide systeembesturing maakt het mogelijk om complexe HVAC-systemen in ziekenhuizen te beheren.

Gecentraliseerde controle over de hele campus

Flexibele en uitgebreide systeem controle en -bewaking zijn essentieel voor de efficiënte werking van een HVAC-systeem. Vanwege de complexe en uiteenlopende eisen in een zorginstelling, biedt LG een gevarieerde set van schaalbare besturingsoplossingen. Toepassingen zoals de LG AC Manager controleren ieder element van een HVAC-systeem nauwkeurig en kunnen worden geïntegreerd met het BMS van de instelling voor een eenvoudige en efficiënte werking. De 360-integratie van LG-besturingssystemen stelt beheerders in staat om een gedetailleerde werkplanning uit te voeren, het energieverbruik efficiënt te beheren en de prestaties van het systeem te bewaken aan de hand van een uitgebreide rapportage.

De oplossingen van LG zijn innovatief in de manier waarop ze zorgen voor een comfortabele en gezonde omgeving. Zij doen dit bovendien op een kosteneffectieve en energie-efficiëntie manier. Zij voldoen aan de hoogste eisen en zijn hierdoor bijzonder geschikt om toegevoegde waarde te bieden in omgevingen waar de luchtkwaliteit er echt toe doet, zoals binnen de zorgsector het geval is.

*Producten en oplossingen kunnen variëren afhankelijk van het land en de bedrijfsomstandigheden. Vul het contactformulier hieronder in om contact met ons op te nemen voor informatie over onze oplossingen en producten.

Bron: LG Klimaat