Luchtreinigers zijn er in vele soorten en maten

Mede door Covid-19 is het belang van goede ventilatie en luchtzuivering belangrijker dan ooit. In veel gebouwen is het (helaas) niet altijd mogelijk of erg kostbaar om een ventilatiesysteem aan te brengen. Een professionele luchtreiniger plaatsen is echter wel altijd mogelijk zodat de aanwezig personen veilig kunnen verblijven.

Steeds vaker krijgen we de vraag van onze klanten of we iets kunnen aanbieden voor luchtzuivering in kantoren, winkel of scholen. Sinds kort hebben we de Virex Air in ons assortiment.

Luchtreinigers zijn er in vele soorten en maten en de naam zegt het eigenlijk al, de lucht in de ruime wordt gereinigd. Dit wil zeggen dat de lucht op basis van recirculatie wordt gezuiverd van geurtjes, pollen, schimmels, virussen, bacteriën etc. Recirculatie betekent dus niet dat er luchtverversing plaatsvindt in de desbetreffende ruimte, de CO2 concentratie in de ruimte zal dus niet verlaagd worden. Voor het verlagen van de CO2 concentratie zal er nog steeds een raam geopend moeten worden of een ventilatiesysteem worden geïnstalleerd.

Het bijzondere aan de Virex Air is dat deze, in tegenstelling tot andere aangeboden professionele luchtreinigers, ruimtes tot 160 m3 maar liefst 6x per uur kan reinigen, dit komt neer 960m3/h met een maximum van 1000m3/h. Andere professionele luchtreinigers kunnen slechts een beperkt aantal m3/h reinigen.

Het aantal decibel blijft bij 450 m3/h slechts 29 dB(a) en bij 1000 m3/h 43,9 dB(a). De aangezogen lucht wordt gereinigd met behulp van UVC en HEPA-filtering.

Het forse formaat van de Virex Air is een bewuste keuze, door de hoogte van de kast is er meer spoeling van de ruimte en een lagere luchtsnelheid in de UVC-kamer. Hierdoor worden virusdeeltjes, bacteriën etc. langer blootgesteld aan de straling. De Virex Air is dankzij de 4 zwenkwielen eenvoudig door één persoon te verplaatsen.

Geen enkele andere luchtreiniger op de markt heeft deze unieke eigenschappen!

Geïnteresseerd?
Stuur ons een e-mail.

Wilt u een afspraak maken?
Bel naar 0341 35 67 41.